Αβέβαιο το μέλλον της κοινοπραξίας του εμπορευματικού σταθμού του ΟΛΘ

Αβέβαιο το μέλλον της κοινοπραξίας του εμπορευματικού σταθμού του ΟΛΘ

Αρ. Πρωτ. 12847/21.01.09

Προς Υπουργούς:
- Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Ελλάδας
- Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Η διεθνής οικονομική κρίση φαίνεται να έχει αντίκτυπο και στην πορεία του επενδυτικού πλάνου της κοινοπραξίας Hutchison-Λαυρεντιάδη αναφορικά με τον εμπορευματικό σταθμό του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Οι διαδικασίες παραχώρησης του εμπορευματικού σταθμού του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην κοινοπραξία Hutchison-Λαυρεντιάδη δεν φαίνεται να προχωρούν, καθώς η Hutchison επικαλούμενη τη διεθνή οικονομική κρίση δεν μπορεί να συγκεντρώσει το απαραίτητο κοινοπρακτικό δάνειο για την ολοκλήρωση του έργου.

Ως εκ τούτου η μεν Hutchison ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης, ο δε όμιλος Λαυρεντιάδη επιμένει στη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στα οικονομικά προβλήματα της κοινοπραξίας και στην ολοκλήρωση του έργου.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Έχουν εξετάσει τα αρμόδια Υπουργεία τους λόγους που οδήγησαν την μειοδότρια κοινοπραξία σε οικονομικό αδιέξοδο και αδυναμία ολοκλήρωσης του έργου;

- Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία Hutchison-Λαυρεντιάδη και τι πρόκειται να γίνει αναφορικά με τον διαγωνισμό παραχώρησης του εμπορευματικού σταθμού του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης; Απαντήσεις Υπουργείων